Nermin Avdić: Ušli smo u treći val pandemije, stiglo je 550 ispravnih vakcina u HNŽ

Izjava za medija prim. dr. Nermina Avdića, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo HNŽ održana je danas u zgradi Vlade HNŽ.

Govorio je o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji i cijepljenju protiv COVID-19 na području HNŽ-a.

Na samom početku se obratio i Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade, Stožera CZ i Kriznog Stožera Ministarstva zdravstva HNŽ-a.

Ako dođe do toga da imamo press konferenciju odmah se nešto pogoršalo. I to jest tako. Ušli smo u treći val. Ponovno počinje opterećenje na zdravstveni sustav. Nadamo se da se neće ponoviti listopad i studeni prošle godine, ako se to ponovi sustav će biti zasićen. Ono sto se dešava u Sarajevu to nas samo upozorava da pokušamo sve uraditi da nemamo isti scenarij.”, istaknuo je prim. Avdić.

Obavljen je sastanak sa županijskom inspektoricom i zamjenicom ministra zdravstva te policijom. Dogovor je da se sadašnje mjere moraju poštovati, a na kraju i donositi strože. Možda će se morati zatvarati objekti.

Jedina prava mjera je imunizacija vakcina. U HNŽ je jučer stiglo 550 vakcina, a 5 000 vakcina je obećano u konačnici. U ova dva dana će sve zdravstvene ustanove dobiti vakcine. Vakcina je ispravna i može se krenuti s cijepljenjem.

Poslušajte detalje s press konferencije!

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije