Kawa – novi, urbani i chic cafe u Sarajevu s preslatkom terasom koja ima neodoljiv pogled na grad

„Kawa je novo mjesto u gradu gdje možete probati najbolju kavu, domaće vino i sokove, ali prije svega mjesto koje posjeduje odličnu pozitivnu energiju.“ – upravo ovako novo it mjesto u gradu opisuje arhitektonski ured koji stoje iza cijele ideje o uređenju ovog jedinstvenog lokala, Fo4a Arhitektura.

Kawa se prostire na čak 110m2, ima veliku baštu, a kombinira rustikalni dizajn, bh. namještaj od drveta, mnoštvo zelenila i cozy detalje uz koje ćete se ovdje osjećati kao doma.

„Prostor Kawe smo adaptirali – iako će većina posjetitelja reći da radovi nisu privedeni kraju zbog djelomičnog izgleda “ruševine” u interijeru.


Staru komodu koju smo zatekli u prostoru smo zadržali i restaurirali – odlično se uklopila u ambijent i čak smo joj dali i nadimak “Old Lady”.

Upravo takvim efektom “nedovršenih” dijelova u objektu, zajedno sa novim restauriranim elementima. uspjeli smo postići efektan enterijera ugodnim za posjetitelje.
Jako smo zadovoljni sa namještajem brenda “Gazzda” koji transformira prostor u urbani lokal, zajedno sa biljkama i vegetacijom koje je uredio “Plantismus” iz Sarajeva.

Uspješna suradnja je ostvarena s mladom ekipom izvođača radova iz Sarajeva “New Vision Sarajevo”, dok dizajn loga potpisuje Studio 10 iz Sarajeva.“ – otkrili su nam iz Fo4a Arhitektura.

Posjetiti ih možete već danas na adresi Dženetića čikma 16 u Sarajevu i uživajte u omiljenom napitku.

(Izvor: Bonjour.ba)

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije