Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Zoster sljedeći tjedan u Tvornici predstavlja jedan od najboljih prošlogodišnjih albuma

Nakon koncertne promocije u Austriji i Češkoj, mostarski bend Zoster predstavlja novi album “Najgori” u petak 16. veljače 2024. u zagrebačkoj Tvornici Kulture. Velika promocija dugoočekivanog petog studijskog albuma “Najgori” bit će ujedno i najveći samostalni koncert Zostera u Zagrebu. Prilika je to čuti album koji je uvršten među najbolja prošlogodišnja regionalna izdanja.

Nakon nastupa u Beču i Pragu, zagrebački koncert bit će i polazišna točka za regionalnu turneju koja Zoster dalje vodi po BiH i Srbiji, a neki od koncerata su tjednima unaprijed rasprodani. Zoster ujedno najavljuje i skorašnji izlazak albuma “Najgori” na vinilu.

Zoster od samih početaka progovara o aktualnim problemima, a kritika hvali album koji ukazuje na društveno crnilo. Igor Jurilj iz Telegrama piše da je Tadija, antijunak konceptualnog albuma, dobio cjeloviti zazorni muzički portret “kao fikcijski lik koji je lakmus papir, presjek, srž, prototip i model post-balkanskog čovjeka.“Zoran Stajčić s portala Ravno Do Dna piše da je riječ o albumu koji ulazi u psihološko biće najgorih. “Djelo kojem se ne nazire rok trajanja, posebno u sredinama gdje razne Tadije tuže, sude i presuđuju.

Marin Lugović s portala Glazba.hr hvali pjesme “koje su, kako je jedan slušatelj opisao, ‘najbolja stvar koja se desila čovečanstvu nakon pronalaska piva, točka, vatre i pijače vode!’ – i zaista nije nimalo u krivu!“Siniša Miklaužić s portal Muzika.hr kaže da je jasno je podneblje iz kojeg album dolazi jer koliko god možda i melodije bile vedre, stihovi to svakako nisu.

Nakon što su do sada više puta punili i rasprodavali zagrebačke klubove poput Saxa, Zoster dolazi na najveći samostalni koncert u Zagrebu. Regionalni miljenici popularnost grade svakim novim koncertom, a nastup u Tvornici bit će prilika čuti novi album i presjek dva desetljeća duge karijere.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 16 eura. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 19 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim prodajnim mjestima Eventima i Entria, kao i na Eventim.hr Entrio.hr.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...