Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Karnevalska povorka na ulicama Mostara

Kao što je već tradicija i ove godine Mostarske mažoretkinje organiziraju povorku povodom karnevala.

Ponosni smo na činjenicu da je mostarski karneval postao nezaobilazan zimski događaj kojeg naši stanovnici s radošću dočekuju i kojeg isprate brojne generacije kako djece tako i odraslih.

Datum održavanja ovogodišnje karnevalske povorke je predviđen za subotu 10.02.2024.godine s početkom u 12:00 sati. Povorku će kao i svih godina do sada predvoditi  Mostarske mažoretkinje a u povorci će kao i do sada tradicionalno sudjelovati i Hrvatska glazba Mostar.

Ovogodišnja tema karnevala biti će „Jedimo zdravo“. Živimo u vremenu u kojem su zdrave prehrambene navike prečesto zamijenjene za hranom koja ima slabe nutritivne vrijednosti, koja je nažalost postala glavnica obroka naših najmlađih. Ovom temom želja nam je skrenuti pozornost djeci i mladima kako je zdrava hrana prvenstveno jako ukusna, a k tome i puno zdraviji izbor za sve nas.

Tako će se u ovogodišnjoj povorci naći jagode, grašak, mrkvice, ananas i drugo voće i povrće.

Sretni smo što će se i ove godine povorci pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama: Radobolja, Mrvica, Kuća od kamena i Zvončić a teme njihovih skupina biti će zaista raznolike: Dalmatineri , Kiki Bombone, Jokeri, Astronauti, More, Svemir i drugi.

Drago nam je da se i ove godine pridružila Osnovna škola Cim za 3 razredom učiteljice Marine Grbešić sa temom Mickey i Minnie i OŠ Ilići sa prvim razredom učiteljice Ivane Ljubić s temom  Pingvini.

U povorci će sudjelovati i Auto razglas Videoton.

Povorka će se kretati od Rondoa u smjeru ulice kralja Petra Krešimira IV. Dolaskom na raskrsnicu kod zgrade „Spajalica“ će skrenuti u ulicu Kralja Tomislava. Po dolasku u ulicu Kralja Tomislava povorka će se kretati sve do raskrsnice s ulicom Stjepana Radića. Povorka će nastaviti svoj defile ulicom Stjepana Radića sve do kružnog toka i skrenuti u ulicu kralj Tvrtka odakle će dalje svoj defile nastaviti sve do Rondoa tj. do Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje je planiran kraj povorke.

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače gdje će se svi sudionici povorke moći počastiti krafnama zahvaljujući donatorima pekarni Suncokret, pekarna Sunce i pekarni Mlinar.

U slučaju lošeg vremena povorka će se prolongirati a u tom slučaju će javnost biti informirana na vrijeme, poručili su organizatori.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Real do pobjede golom Modrića

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu pobijedio Sevillu 1:0...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Prof. Mirjana Miličević: Dijalogom možemo naći zajedničko rješenje

Konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa" održava se...