Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Obilježavanje 47. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru

Program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će upriličen u razdoblju od 12. do 17. veljače 2024. godine, te je tim povodom pripremljen kvalitetan i raznovrstan program. Prva u nizu aktivnosti predviđena je za ponedjeljak, 12. veljače te je posvećena sjećanju na povijesne osobe i velikane, Džemala Bijedića i Midhada Hujdura Hujku. S obzirom da Univerzitet nosi naziv po Džemalu Bijediću, a smješten je u Univerzitetskom sportsko-rekreacijskom centru „Midhad Hujdur Hujka“ navedenim aktivnostima Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru će odati počast i prisjetiti se značajnih osoba i njihove uloge u povijesti Bosne i Hercegovine.

U utorak, 13. veljače 2024. godine će biti upriličeno svečano i službeno otvaranje Sportske dvorane „Sport i zdravlje“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a povodom otvaranja dvorane u suradnji s Unijom studenata će biti održan turnir u stolnom tenisu.

Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru će biti održana u Centru za kulturu Mostar, 14. veljače 2024. godine. Tim povodom će Univerzitet ugostiti brojne zvanice iz akademskog i društveno-političkog života, a u okviru Svečane sjednice rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović će dobitnicima uručiti rektorove nagrade i priznanja Univerziteta.

Promocija izdavačke djelatnosti, te znanstveno-istraživačkih i međunarodnih projekata će biti upriličena u četvrtak, 15. veljače, dok je petak predviđen za promociju doktora znanosti Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Kao finalna aktivnost kojom će se zaključiti program obilježavanja 47. godišnjice Univerziteta je Svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 17. veljače u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.

Više informacija o događajima u okviru obilježavanja 47. godišnjice pogledajte u službenoj agendi, a informacije o održanim događajima pratite na univerzitetskoj web stranici: unmo.ba.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...