Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Dječji vrtić Ljubuški uspješno sudjelovao u kampanji unapređenja prehrane djece

U Dječjem vrtiću Ljubuški uspješno je završila aktivnost projekta “Istraživanje kvalitete zraka u vrtićima“ koji je provodio Zavod za javno zdravstvo FBiH u suradnji s UNICEF-om BiH. Jučer su nas u Dječjem vrtiću Ljubuški ispred Zavoda za javno zdravstvo FBiH posjetile dr. Aida Vilić Švraka i dr. Aida Filipović Hadžiomeragić koje su nam prezentirali rezultati i udijelile certifikat o aktivnom sudjelovanju u kampanji za unapređenje prehrane djece i obilježavanju Dana cjelovitih žitarica 2023. godine.

Kvaliteta zraka zadovoljavajuća

U ustanovi su provedene aktivnosti mjerenja kvalitete zraka u zatvorenim prostorima i analiza kvalitete dječjih obroka u vrtiću. Cilj je bio stjecanje uvida u kvalitetu zraka zatvorenog prostora u vrtiću, a služit će kao osnova za donošenje i provođenje relevantnih preventivnih mjera i podizanje stupnja znanja odgajatelja i drugih djelatnika, roditelja i djece, kao i šire vrtićke zajednice o značaju čistog zraka u zaštiti od respiratornih oboljenja. Provedeno je mjerenje kvalitete zraka u prostorijama mobilnim mjernim aparatima, te je ustanovljeno kako je kvaliteta zraka zadovoljavajuća, u okviru referentnih vrijednosti za dobru kvalitetu zraka.

Obroci zadovoljavaju kvalitetu i pokrivaju dnevne energetske potrebe djece

Tijekom projekta provedena je analiza energetske vrijednosti i kvalitete obroka koji se poslužuju djeci u našem vrtiću. Uzorci hrane su prikupljeni i analizirani u laboratoriju radi određivanja energetske vrijednosti i kvalitete te je te smo dobili rezultate kako obroci u Dječjem vrtiću Ljubuški zadovoljavaju kvalitetu i pokrivaju dnevne energetske potrebe djece.

Projektom se i promovirala konzumacije cjelovitih žitarica povodom Dana cjelovitih žitarica, te je održana i radionica za odgajatelje vezana za ispitivanje kvaliteta zraka.

Kažimo i to, kako je u Dječjem vrtiću Ljubuški prije par godina u suradnji s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, Federalnim ministarstvom zdravlja te Zavodom za javno zdravstvo FBiH uspješno proveo projekt “Zdravo jedi, zdravo rasti” koji je bio usmjeren na unapređenje zdravlja djece predškolskog uzrasta i zahvaljujući kojem je vrtić ispunio kriterije i dobio certifikata Svjetske zdravstvene organizacije u smislu zdrave ishrane, a ovaj projekt je samo potvrda da smo nastavili dobro raditi u vrtiću i kvalitetu držimo na visokoj razini.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...