Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Program IEEE Innovation Nation BiH poziva buduće poduzetnike s nagradnim fondom od 10.000 KM za izabrane timove!

Moderno radno tržište se mijenja, zahtijevajući promjenu mentalnog sklopa i skupa vještina. Prepoznajući tu potrebu, Fondacija budućnosti u BiH s ponosom najavljuje novi ciklus programa IEEE Innovation Nation – dinamične inicijative trajanja 12 sedmica s ciljem opremanja mladih profesionalaca s interdisciplinarnim vještinama nužnim za uspjeh na današnjem konkurentnom tržištu rada.

Davno su prošli dani kada je samo tehnička stručnost bila dovoljna. Program Innovation Nation ima za cilj razvijati raznolik spektar profesionalnih vještina, uključujući vođenje, timski rad, digitalnu pismenost i poduzetnički mentalni sklop. Program koristi poznati Model Razmišljanja o Dizajnu Sveučilišta Stanford, pružajući sudionicima holistički pristup rješavanju problema i inovacijama.

Tijekom programa, sudionici će formirati timove, svaki s dodijeljenim mentorom, kako bi riješili jasno definirani izazov. Fokus se proteže izvan razvoja proizvoda, ulazeći u stvaranje poslovnog modela start-upa. Faktori poput zaštite intelektualnog vlasništva, financijskih razmatranja, marketinške strategije i etičke procjene pažljivo se razmatraju. Rezultat? Sveobuhvatno i inovativno rješenje spremno za tržište.

Putovanje Innovation Nation-a završava na “Demo” danu prezentacije investicija i inovacija, gdje timovi prezentiraju svoje ideje panelu investitora. Ovaj ključni trenutak pruža priliku za osiguravanje početnog financiranja, gurajući pobjedničke timove izvan programa i prema sljedećoj fazi razvoja.

Da bi obogatio program, sudionici će imati priliku svake sedmice sudjelovati u predavanjima gostiju iz poznatih industrija. Dodatno, imat će redoviti pristup seansama savjetovanja i mentorskom vođenju, pružajući uvide iskusnih stručnjaka u područjima inovacija i poduzetništva.

“Pristupanje ovom programu ima neizmjerne koristi za svakoga tko želi podići svoju karijeru na višu razinu i ući u vode poduzetništva ali nije siguran kako to uraditi,” kaže Asja Vrabac, Marketing menadžerica Fondacije. Sudjelovanjem u Innovation Nation-u, pojedinci mogu očekivati upoznavanje novih ljudi, proširenje ličnih i profesionalnih mreža, prihvaćanje novih načina razmišljanja, rad u multidisciplinarnim timovima i razvoj proizvoda/usluge/programa koji je potpuno njihov za plasiranje na tržište.

Kako aplicirati?

Prijave su sada otvorene za ovaj transformacijski program. Zainteresirani pojedinci su ohrabreni da se prijave i krenu na putovanje koje obećava lični i profesionalni rast.

Prijavi se odmah. Aplikacijska forma je otvorena do 18. veljače.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...