Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

JP Autoceste FBiH dodijelio 40 stipendija najboljim studentima

U prostorijama operativnog ureda JP Autoceste FBiH u Sarajevu održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za redovne studente dodiplomskih i postdiplomskih studija.

Stipendije su uručene grupi od 40 studenata iz cijele BiH koji studiraju građevinske fakultete, fakultete za promet i komunikacije, elektrotehničke fakultete, strojarske fakultete, pravne fakultete i ekonomske fakultete.

Ugovore studentima za akademsku godinu 2023/2024. dodijelio je v.d. direktora JP Autoceste FBiH Denis Lasić. Čestitao im je na dobivenoj stipendiji i poželio uspješno daljnje školovanje.

JP Autoceste FBiH već 12 godina zaredom razvija svoj sustav stipendiranja i osigurava sredstva kako bi se studentima omogućio bolji i kvalitetniji pristup obrazovanju. Ove je godine oboren i rekord u broju prijava za stipendije,  čak 253 prijave, što svakako svjedoči o velikom interesu mladih ali i potrebi u društvu za podrškom“, istaknuo je Lasić.

Prema njegovim riječima osim financijske podrške studenti ne samo s fakulteta u BiH i iz susjedne Hrvatske imaju jedinstvenu priliku da ono što uče u teoriji vide uživo prilikom posjeta aktivnim gradilištima Koridora Vc gdje se primjenjuju najsuvremenije metode gradnje.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu 2023/2024. godina za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 300 KM za studente počevši od treće godine prvog ciklusa, te 500 KM za studente prve i druge godine drugog ciklusa studija.

Uključujući ovu 12. generaciju JP Autoceste FBiH je u društveno-odgovorni program stipendiranja uložilo 860 tisuća KM za 340 studentskih stipendija.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Velež i Borac podijelili bodove

Nogometaši Veleža i Borca podijelili su bodove na stadionu...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...