Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Održano prvo predavanje Škole Mušičarenja u Blagaju

U organizaciji Novi Val Blagaj u partnerstvu s USR Neretva 1933, te u sklopu inicijative Zajedno za rijeke, imamo zadovoljstvo podijeliti s javnošću uspješno održano prvo predavanje Škole Mušičarenja namijenjene djeci uzrasta od 10 do 17 godina.

Naših 25 mladih polaznika imalo je priliku zaroniti u fascinantan svijet mušičarenja tijekom ovog edukativnog događaja. Predavanje je bilo fokusirano na upoznavanje učenika o osnovama Fly fihinga kao i pravljenje mušica, učenje o alatima i opremi potrebnim za ovu tradicionalnu vještinu ribolova. Djeca su s oduševljenjem sudjelovala u praksi, stvarajući vlastite mušice pod stručnim vodstvom instruktora i volontera.

Ukupno je sudjelovalo 7 iskusnih instruktora i 3 predana volontera kako bi osigurali individualni pristup svakom učeniku. Ovo interaktivno iskustvo stvorilo je radnu atmosferu gdje su djeca stekla praktična znanja gdje su pokazivala kreativnost i suradnju.

Radionica je pružila mladima priliku da razviju vještine izrade mušica, istraže svijet opreme koja se koristi u mušičarenju, te su već sada pokazali veliki interes i entuzijazam za nastavak školovanja u narednim mjesecima.

Ova inicijativa ne samo da gradi ljubav prema prirodi i očuvanje vodenih ekosistema, već i potiče razvoj kreativnosti i timskog duha kod naše mlade generacije.

Svi prisutni izražavaju veliku zahvalnost roditeljima, instruktorima i volonterima koji su doprinijeli uspješnom održavanju ovog prvog predavanja. Nastavljamo s oduševljenjem u narednim fazama Škole Mušičarenja i radujemo se daljnjem istraživanju svijeta fly fishinga s našim talentiranim mladim ribarima.

Projekt je dio višegodišnje kampanje za zaštitu rijeka Jugoistočne Europe. Kampanju je pokrenula organizacija The Nature Conservancy (TNC), jedna od najznačajnijih svjetskih organizacija za zaštitu prirode, u suradnji s lokalnim partnerima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Zajedničkim radom žele se istaknuti i zaštititi jedinstvena riječna bogatstva naše regije čija važnost nadilazi granice pojedinih država. Njihovom zaštitom stvaraju se nove razvojne prilike i osigurava se dugotrajna dobrobit za ljude i prirodu.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Real do pobjede golom Modrića

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu pobijedio Sevillu 1:0...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Prof. Mirjana Miličević: Dijalogom možemo naći zajedničko rješenje

Konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa" održava se...