Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Održan sastanak u svrhu zaštite Bunskih Kanala

Održan je ključni sastanak nevladinih organizacija,stručnjaka, kao i ekoloških aktivista u Bunskom Biseru, Blagaj, s ciljem dalje brige Spomenika prirode “Bunskih kanala“. Sudionici su zajednički razmatrali potrebne korake kako bi očuvali ovaj Spomenik prirode, koji je postala poznata turistička atrakcija sa sve većim brojem turista koji dolaze u posjetu.

Nakon konstruktivnih rasprava, sastanak je rezultirao donošenjem ključnih zaključaka koji će doprinijeti očuvanju Bunskih kanala kao Spomenika prirode:

  1. Postavljanje kanti za otpad: Prepoznato je da je važno osigurati čist i očuvan prostor Bunskih kanala. Stoga će se provesti inicijativa za postavljanje kanti za smeće duž kanala kako bi se uspostavilo pravilno odlaganje otpada.
  2. uspostava odvoza smeća s Gradom Mostarom: Sudionici su se složili da je potrebno surađivati s Gradom Mostarom kako bi se osiguralo redovito odvoženje smeća s područja Bunskih kanala, čime će se održati čist okoliš.
  3. Postavljanje turističke signalizacije i informativnih tabli za turiste: Kako bi se posjetiocima pružile relevantne informacije o ekološkom značaju Bunskih kanala i lokalnom stanovništvu, predloženo je postavljanje informativnih tabli na par lokacija.

Ovi zaključci predstavljaju konkretne korake prema održivom upravljanju i zaštiti Bunskih kanala. Očekujemo da će ove mjere doprinijeti očuvanju prirodnih ljepota samog lokaliteta.

Zahvaljujemo svim sudionicima na angažmanu i podršci te se radujemo daljnjoj suradnji za očuvanje ovog dragocjenog Spomenika prirode.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...