Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Mahkey: Ja jesam izbjeglica, cover albuma “Osobni karton izbjeglice” jeste moj dokument

Mahkey sa singlom “Samo nek se sevdah vrati”. Objavio je i album studijski album “Osobni karton izbjeglice”. Cijelu priču počeo je pjesmom “Kada ljubav zavija” koja je označila novu eru u njegovoj karijeri, ali i životu.

Pjesma je autorska, ako i sve pjesme na albumu „Osobni karton izbjeglice“. Pjesmu sam radio s Rejhanom Okanovićem, to mi je producent i on mi svira u bendu. Spot je radio Doringo. To je tim ljudi koji sam našao kroz godine i koji mi odgovara.“, kazao je Mahir Kapetanović Mahkey.

Svakim singlom komadić po komadić otkrivao je svoju životnu priču – od ljubavne tematike do ovisnosti – u pjesmama je progovarao o svemu što je prošao u svojih 30 godina života. 

Na albumu ima dosta pričanja o ljubavi. Ja jesam izbjeglica i cover albuma je moj dokument. Stalno pričam o nekom bježanju, borba s alkoholom je također bježanje. Na prvu djeluje depresivan album, ali smo ga utrpali malo u up beat-a, jer je to album nade.”, ističe Mahkey priču o albumu “Osobni karton izbjeglice”.

Na upit što privatno sluša Mahkey odgovara: “Producent mi je jučer rekao da ne postoji osoba koja više voli jedan bend od mene, a to je Nirvana. Kad sam bio klinjo baš sam rastao uz Nirvanu, od stranog sam slušao pjesme 90tih ili 60te, a od domaćeg to je ex yu. Moja kuća je kuća rokc and roll-a i harmonike, mama mi inače svira harmoniku. Bitno mi je jedino je li pjesma dobra i je li iskreno ono što pjevači izbacuju, ne gledam baš na žanrove pjesama.”

Radimo drugi album ove godine, rekao sam ga raditi makar crko. Naumio sam to i momci su uz mene. Želim to samo napraviti bez puno razmišljanja, pjesme su tu i idemo ih snimati. Dva albuma u dvije godine je golema stvar. I to bi odmah izdao album i išao u promociju bez objave ranije singlova. I onda ćemo opet doći u Mostar da vidim koje su pjesme više legle ljudima. Meni je sve dobro jer svakako sam to stavio na album.“, govori nam Mahkey o planovima za budućnost.

Mahkey, punog imena Mahir Kapetanović, glazbenoj javnosti otprije je poznat kao sudionik TV showova The Voice Hrvatska i A strana. Nakon pridruživanja obitelji Croatia Records svoju životnu ispovijest odlučio je podijeliti s publikom, a najbolji način za ispričati svoju priču našao je upravo kroz glazbu.

Večeras Mahkey sa svojim bendom Rijad Šuta bubanj, Zoran Eroić bass i Rejhan Okanović gitara svira u Mostaru u OKC Abrašević. Nastup je večeras u 21:30, ulaz je besplatan! Cijeli intervju poslušajte u nastavku!

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...