Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Doc. dr. sc. Anita Begić gostovala na Običnom radiju

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru ove akademske 2023./2024. godine po prvi put na Interdisciplinarnom doktorskom studiju pokreće smjer Socijalni rad.

Pročelnica studija Socijalnog rada Filozofskog fakulteta SUM-a doc. dr. sc. Anita Begić bila je gošćom Običnog radija.

Polaznici doktorskog studija mogu očekivati inovativan doktorski program. Program je osmišljen u skladu s potrebama društva s kojima se susrećemo u zadnjih nekoliko godina. Počevši od korone, potresa, naselja i ratova – ovo je odgovor akademske zajednice da možemo osposobiti buduće doktore znanosti koji će moći samostalno provoditi društvena istraživanja i ponuditi adekvatne intervencije kao odgovor na društvene potrebe.”, kazala je doc. dr. sc. Anita Begić.

Studij omogućuje istraživanje na svim područjima koja su aktualna, učenje suvremenih istraživačkih pristupa, razvijanje novih uvida i oblikovanje suvremenih teorija, modela i koncepata socijalnog rada.

Osim obaveznih kolegija koji se tiču teorije i prakse socijalnog rada, kvalitativnih istraživanja socijalnog rada polaznici će se upoznati s suverenim teorijama nasilja, preventivnim programima mentalnog zdravlja u zajednici, procesima inkluzije osobama s invaliditetom u zajednicu, socijalna psihijatrija u svijetu promjena.”, ističe doc. dr. sc. Anita Begić.

Nakon završetka Interdisciplinarnog doktorskog studija na smjeru Socijalni rad student će moći kritički razumjeti djelovanje, ponašanje i suvremene prakse socijalnog rada iz perspektive znanstvenih teorija socijalnog rada i drugih teorija relevantnih znanstvenih disciplina, razviti sposobnost integriranja i aplikacije teorija iz područja socijalnog rada na međunarodne i nacionalne procese i politike te promovirati nova znanja i inovativne metode socijalnog rada u znanstvenoj i stručnoj zajednici i u širem društvu.

Studij je namijenjen mladim asistentima pri sveučilištima, koji su zainteresirani za znanstvena istraživanja, praktičarima koji se dugo godina bave socijalnim radom i žele okruniti svoju praksu, ministarstvima koji u okviru svoga djelovanja imaju društvene odjele koji bi trebali biti osposobljeni za inovaciju strategija i planova. Ovo je Interdisciplinarni studij i trebao bi biti zanimljiv i drugim znanostima poput psihologije, pedagogije, prava.“, kazala je doc. dr. sc. Anita Begić.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...