Više od 20 godina Bosnalijek podržava prvu obitelj iz SOS Dječijih sela u BiH

Generacije djece i mladih iz obitelji SOS mame Fikrete odrastale su uz podršku najposvećenijeg korporativnog donatora, tvrtke Bosnalijek. I ove godine, kao i prethodna dva desetljeća, tvrtka Bosnalijek donirat će novčani iznos koji pokriva godišnji trošak života obitelji, prve oformljene u SOS Dječijem selu u Sarajevu i u BiH. Tim povodom organizirano je potpisivanje donatorskog ugovora između pomoćnice direktora Bosnalijeka Lane Mujanović i nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH Malika Garibije.

Partnerstvo koje smo uspostavili sa SOS Dječijim selima u ovih više od 20 godina bilo je izvor inspiracije za sve nas u Bosnalijeku. Ujedno ova suradnja najbolja je potvrda snage zajedničkog djelovanja s jasnim ciljem, a taj cilj bio je pokazati da možemo graditi društvo u kojem svako dijete zaslužuje šansu da sanja, raste i napreduje. Bosnalijek kao lider u poslovnoj zajednici BiH svjestan je svoje pozicije i odgovornosti  te se trudimo podržati osiguravanje što boljih uvjeta za napredak, prije svega onim pripadnicima našeg društva kojima je potrebna najveća podrška. Pratili smo i pomagali generacije djece, o kojima se brinula mama SOS Fikreta i svi oni su povezani s nama u Bosnalijeku na jedan poseban način i u nama će uvijek imati podršku čak i kada napuste svoju obitelj i započnu svoj samostalni životni put“, izjavila je pomoćnica direktora Bosnalijeka Lana Mujanović.

Ovogodišnje obilježavanje suradnje posebno je emotivno i značajno, s obzirom na to da organizacija krajem ove godine SOS mamu Fikretu ispraća u mirovinu, nakon desetljeća njene nesebične posvećenosti odgajanju djece.

Prijateljstvo s tvrtkom Bosnalijek možemo najbolje definirati riječima posvećenost i zahvalnost. Upravo tako možemo opisati i sve ove godine rada SOS mame Fikrete jer osjećamo neopisivu zahvalnost za Fikretinu bezuvjetnu ljubav prema svakom djetetu koje je odgojila i za njenu posvećenost radu. Na tom putu odgajanja djece i mladih, veliku podršku smo imali od našeg partnera, najboljeg prijatelja obitelji SOS mame Fikrete. Generacije djece odrastale su uz, ne samo financijsku podršku tvrtke Bosnalijek, nego i uz istinsku prisutnost u njihovim života. Od rođendana, obiteljskih okupljanja, vjenčanja mladih koji su izašli iz brige, do podrške prilikom prvih zaposlenja. Sve su to trenuci koji nas vežu za naše najbolje prijatelje iz Bosnalijeka, kojima se od srca zahvaljujemo, a našoj SOS mami Fikreti želimo mnogo sreće u više nego zasluženoj mirovini”, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malika Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri desetljeća, a kroz Programe jačanja obitelji pomaže socijalno ugroženim obiteljima te radi na preveniraju izdvajanja djece iz obitelji porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...