PREDSJEDNICA BUHAČ SUDJELOVALA NA PROSLAVI DANA OPĆINE NEUM

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Neuma održanoj u povodu Dana Općine, nazočnima se danas obratila i predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, poručivši kako Vlada smješta turizam među jednu od ključnih, strateških točaka razvojnog puta Županije.

– Neum, kao jedini bosanskohercegovački grad na obali i kao županijski izlaz na Jadran, sa svojim kristalno čistim morem, ugodnom mediteranskom klimom i srdačnim stanovništvom, ima izrazito veliki turistički potencijal. Mi smo te činjenice itekako svjesni, a koristim i ovu prigodu jasno kazati kako ćemo, kao Vlada, učiniti sve kako bi Neum zaista bio cjelogodišnje turističko odredište, sa svim svojim kapacitetima koji moraju biti iskorišteni u punini. Već u svojim prvim nastupima naglasila sam kako će jednim od naših primarnih ciljeva biti donošenje Strategije razvitka turizma. To je dokument koji će voditi afirmaciji HNŽ-a kao višednevne, multiodredišne turističke ponude, usmjerene na prirodno i kulturno nasljeđe i niz turističkih grana za koje imamo izravan potencijal i objektivnu komparativnu prednost u odnosu na druge prostore – kazala je Buhač, dodavši kako će Vlada, kroz tu strategiju, težiti identificiranju ključnih športsko-rekreacijskih, prirodnih i kulturnih sadržaja te druge turističke infrastrukture čije ćemo uređenje i izgradnju poduprijeti kao preduvjete za daljnji razvitak.

– Radit ćemo na transformiranju turističke zajednice i završetku uspostave općinskih i gradskih turističkih zajednica kao važnih nositelja turističkoga napretka i promocije destinacije. Sigurna sam da ćemo, u zajedništvu s gradskim i općinskim vlastima, ali i višim zakonodavnim i izvršnim razinama, znati odgovoriti izazovima koji su pred nama – zaključila je predsjednica Vlade, s kojom su u Neumu bili i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mario Jurica i ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na Spomen obilježju za sve nestale, umrle i poginule branitelje s područja Neuma.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...