Ivan Barbarić: Najveći izazov nam je izgradnja svijesti građana o potrebi plaćanja parkinga

Ivan Barbarić, v.d. direktora Mo parkinga i Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

V.D. direktora Mo parkinga Ivan Barbarić gostovao je u Vijestima plus uživo Običnog radija. Uskoro će dvije godine poslovanja Mo parkinga i dvije godine od kako je g. Barbarić gostovao kod nas u programu. Tada smo najavili rad, cijene, zone i ostale detalje.

Kada se osvrne na prethodno razdoblje djelovanja javnog poduzeća g. Ivan Barbarić kaže: “Skoro su dvije godine od mog dolaska u Mo parking. Važno je istaknuti da je Mostar parking bio u blokadi šest-sedam godina s blokiranim računom i djelatnicima koji nisu godinama primili plaće. Prvo smo sa svim djelatnicima koji su imali pravomoćne presude sklopili sporazume da bi odblokirali račun i mogli početa raditi. Nakon toga smo krenuli s naplatom parkinga na uličnim parkiralištima. Prvo smo stabilizirali tvrtku i krenuli s naplatom parkinga. U šestom mjesecu prošle godine krenuli smo s kvartovskom naplatom parkinga. Nakon ulične naplate dogodio se kaos u naseljima. Imali smo ogroman broj upita, poruka, mail-ova od stanara kada će krenuti s kvartovskom naplatom parkinga jer nisu imali gdje ostaviti svoje automobile. S kvartovskom parkingom smo krenuli iz razloga da bi omogućili javna parkirališta u naseljima svima i da zaštitimo stanovnike tih naselja. Radimo i horizontalnu signalizaciju na parking mjestima. Na 97% smo svih javih parkirališta koje su pod naplatom da smo ih ponovno iscrtali i obilježili invalidska mjesta u kvartovima kojih nije bilo nikako.”

Od samog početka našeg rada (07.02.2022.) svakodnevno se suočavaju s brojnim izazovima, a krucijalni  je stvaranje svijesti građanima, ali i gostima grada Mostara o plaćanju i pravilnom korištenju javnih parkirališta.

Najveći izazov nam je ponovna izgradnja svijesti građana o potrebi plaćanja parkinga. S odmakom od dvije godine stvarno ide prema naprijed. Ljudi su se navikni na normalnu činjenicu naplate parkinga. Još uvijek ima nerazumijevanja, dezinformacija..“, govori Ivan Barbarić.

Svi oni koji dobiju dnevnu parking kartu imaju rok reklamacije od osam dana. Ukoliko je ne reklamiraju na kućnu adresu im dođe obavijest u kojoj ih informiramo o kazni. Ukoliko ni tada ne plate svoju dnevnu kartu, Mostar parking ide u proceduru izdavanja prekršajnog naloga. Mostar parking uredno ima vezu s centralnim registrom IDDEEA. Nakon dobivanja prekršajnog naloga vozači neće moći registrirati auto. Do sada nismo izdavali prekršajne naloge jer smo dali određeno vrijeme građanima da se naviknu na cjelokupnu situaciju, ali vrlo brzo će početi pristizati prekršajni nalozi.“, objašnjava Ivan Barbarić.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...