Pava: Može se živjeti od svega od čega želiš samo je bitno posložiti životi stil

Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju i Pava, jedna od najperspektivnijih mladih kantautorica nove generacije

Pava je dobro poznati glas naših frekvencija. Mostarka koju vrlo rado ugostimo kada god ima nešto novo predstaviti. Sada je na vrijeme došla nova balada pjesma “Nisi tu“!

Da napokon balada, nekako ja gravitiram prema veselijim pjesmama, ali ljudi mi stalno govore da su im omiljene moje balade. Odlučila sam sada izdati jednu jesensku srce parajuću baladu. Za tekst i glazbu sam zaslužna ja, odnosno jedna dosta mlađa Pava, koja je još živjela u Mostaru i piskarala u svojoj sobi. Kada sam naišla na tu pjesmu na laptopu, znala sam da je trebam izdati. I tada mi je pjesma odlična bila, ali sam bila premlada za izvođenje. Sada zrelija, iskusnija, s malo životnog staža u nogama mislim da sam pjesmu donijela s istinskom emocijom.“, kazala je Pava o novoj pjesmi “Nisi tu”.

Autor sjajnog aranžmana je Saša Miočić, a na pjesmi su gostovali članovi Pavinog benda te Daria Hodnik koja je uz Đuru Ravenšćaka otpjevala prateće vokale.

Ovo je pjesma da smo zapravo prvi put imali dodatnog člana, a to je Saša koji je radio aranžman. Inače sve je unutar mog benda koji je snimao prvi album. Sve je isto ali ništa isto nije (haha). Stalno se nešto mijenja, radi, imamo nove planove i ideje. Radimo na drugom albumu, a nadam se da nam kroz godinu-godinu ipo stiže.“, otkrila je Pava.

Pava iza sebe ima album prvijenac prigodnog naziva “Prvi koraci”. Ovaj izvrstan pop-album prošaran je retroprizvukom i elementima funka koji mu daju posebnost, a na njemu se nalazi i zanimljiv bonus track.

Moje najveće iznenađenje je što imam album iza sebe. Mislila sam da će trebati još par godina dok se to sve posloži. Imala sam neku sreću da sam okupila dobru ekipu iza sebe koji su se jako potrudili i poklonili mi svog vremena da dobijemo konkretan projekt. Kada sam izdavala P”rve korake”, meni je to sve bilo nerealno. Sanjala sam cijeli život da ću imati svoj album i to se desilo. Sada je već prošlo oko godinu dana, sve reakcije koje sam dobila su pozitivne. Ima još prostora za poboljšanje, to je maksimalno pozitivna stvar, svaku kritiku sam uzela kao konstruktivnu i poboljšat ću je na novom albumu. Svi su mi rekli da za prvi takav projekt, prvi album, za to što sam nova na glazbenoj sceni, da je dobar temelj sve što dalje slijedi. Godinu dana nakon sam sretna i zadovoljna što se sve tako odvilo.“, zaključila je Pava.

Od glazbe se može živjeti. Ja već četiri godine živim isključivo sama od glazbe. Ali i prije toga dok sam živjela s roditeljima od glazbe si plaćala i fakultet i mobitel i laptop i ostalo. Može se živjeti od svega od čega želiš živjeti samo je bitno posložiti životi stil.“, ističe Pava.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...