VLADA HNŽ-A SA 110.000,00 KM POMOGLA NABAVU SPECIJALIZIRANOG VOZILA ZA OŠ ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg sudjelovao je danas na svečanosti Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar, upriličenoj u povodu završetka velike akcije ”Ti si moj anđeo”  kojom su prikupljena sredstva za nabavu školskoga mini-busa odnosno specijaliziranog vozila za djecu s posebnim potrebama za čiju je kupnju Vlada HNŽ-a izdvojila 110.000,00 KM od ukupno 162.000,00 KM koliko je vozilo koštalo.

Iskazavši posebnu zahvalu Vladi HNŽ-a i predsjedniku Hercegu, ravnateljica škole Maja Mustapić istaknula je kako će specijalizirano vozilo, nabavljeno u sklopu ove akcije, u velikoj mjeri olakšati rad s korisnicima njihovih usluga, tim prije što njihovi štićenici dolaze iz svih gradova i općina na području HNŽ-a.

Ne krijući zadovoljstvo zbog činjenice da je županijska vlada dala izniman obol provedbi ovog humanog projekta, predsjednik Herceg ovom je prigodom podsjetio na to da Vlada kontinuirano podupire brojne udruge i ustanove koje provode različite projekte vezane za socijalnu skrb i zaštitu djece, poglavito onih pojedinaca koji su u potrebi posebne skrbi i njege.

– Prepoznavši napore i trud ljudi koje je okupio projekt ”Ti si moj anđeo”, s radošću smo prihvatili biti dio ove vrijedne akcije. Radostan sam što i danas vidim konkretne rezultate pružene potpore, osobito što smo bili u mogućnosti pomoći rad ove ustanove koju neizmjerno cijenim i koja mi je, iskreno, bliska srcu – poručio je Herceg, zahvalivši djelatnicima Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar na njihovu nesebičnom zalaganju u osposobljavanju učenika osnovnim znanjima, navikama i vještinama prilagođenim individualnim potrebama učenika, sve s ciljem njihove izgradnje u ravnopravne članove naše društvene zajednice.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...