Novi spot za singl “Toliko o tome” predstavlja najnovije umjetničko ostvarenje Grgura Višića

Grgur Višić

Grgur Višić ima novi spot za pjesmu “Toliko o tome” s nedavno objavljenog albuma “Traženja”. Iako se u Grgurovoj glazbi najviše osjeti utjecaj engleskog i američkog folka, “Toliko o tome” odjekuje modernijim i žešćim zvukom.

Mladenački svjetonazor popraćen akustičnom gitarom nadopunjuju hrvatska rock legenda Zoran Čalić (ex Majke) i producent Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston, ex Majke). Tako se nekoć lagana balada pretvorila u pravi dar-mar. 

“Prije pet godina živio sam na Knežiji upravo doselivši iz Pule. Fakultet. Novi grad, a ja ne poznajem nikoga. Zvoni telefon i prijatelj iz djetinjstva javlja kako mu je majka tragično preminula… Što sad? Kuda krenuti? Lako za mene, no kako će on? Tu večer sam napisao ‘Toliko o tome’ misleći najviše na smrt, zatim na promjenu, novi početak i odabir između umjetnosti ili edukacije. Bio je to presudni trenutak odluke da se želim baviti glazbom”objasnio je Grgur.

Spot je režirala i uredila Lucija Očko – Lux koja komentira proces: “Kroz baš ovakve sirove kadrove sam vidjela tekst pjesme. Pričajući s Grgurom godinama unatrag zapravo sam skužila da nešto – bilo to muzika, fotka ili u ovom slučaju spot, ne mora biti savršeno nego onako kako zamišljam u trenutku. Mislim da tako umjetnički odrastaš, ne kad težiš idealnom, nego dopustiš svojoj sirovoj i stvarnoj perspektivi da prevlada. Spot smo snimili u jedno poslijepodne u centru Zagreba, usput nenamjerno prekršili par zakona i smontirali u dva dana.

Grgur ima 23 godine i živi u Zagrebu. Na scenu stupa 2021. objavivši EP “Na pravoj strani pruge”. Dvije godine kasnije objavljuje prvi dugosvirajući album “Traženja” pod okriljem diskografskih kuća Spona i Croatia Records. Ususret nastupima na nadolazećoj 15. Velikoj rock eksploziji 7.10. u Zagrebačkom Booze & Bluese-u i 8.10. na HRT1 radio postajikaže:

Uzbuđen sam. Velika je odgovornost svirati pred narodom. Želim poticati intelektualizam u javnom prostoru kako raspravi ne bi došao kraj, neovisno jesam li ja taj kojeg blate.” 

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...