Promocija nove knjige Domagoja Zelenike sutra u Kosači

Domagoj Zelenika

Nakon uspješnog prvijenca Izabrani, mostarski pisac Domagoj Zelenika u srijedu, 27. rujna 2023. godine, predstavlja svoj novi roman pod nazivom: ”Umrijet ćeš na jesen” u Velikoj galeriji Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Iako knjiga neće biti dostupna za javnost do dana predstavljanja te će se na sud publike čekati još malo, recenzije govore da bi Umrijet ćeš na jesen mogao biti još jedan uspješan projekt mladog književnika.

Isidora Vujošević, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te istaknuta lektorica i vlasnica lektorskog obrta u Varaždinu, napisala je ranije recenziju Zelenikinog romana navodeći kako smatra da će određeni dio publike biti oduševljen bizarnim trenucima u knjizi i da će ih kraj ostaviti bez daha.

Zelenika je zadržao stil u kojem jednostavnim rečenicama izriče slojevite misli. Upravo te misli odvajaju autora od drugih, a također i knjigu od same sebe. Naime, postoje dva sloja novog romana – jedan koji sadrži uobičajenu radnju, zaplet, likove i njihove dijaloge koje pratimo sa zanimanjem te drugi sloj koji čitatelji podcrtavaju kako bi ga kasnije zapisali u notes ili na društvenim mrežama kao citate dana. Kao lektorica nisam se fokusirala odmah na poruke tog sloja, već više na pravopis, stil te nit radnje, ali uvijek iskoči taj neki odlomak koji i ja zapišem u svoje bilješke: ‘Je li svakom stvoru već na samom početku zapisan kraj ili važnu ulogu igra to na kakvoj zemlji tragove ostavljaš? Nije valjda da je pravda, a ne sudbina, ta Lajkina samoća na kraju svemira”, opisala je Vujošević u svojoj recenziji.

Podsjetimo, Zelenika je o svom romanu Umrijet ćeš na jesen prvi put govorio 2022. godine dok je još bio u procesu pisanja, a potom je u epizodama objavljivao vizualni materijal i, na posljetku, i samu najavu predstavljanja u Kosači. Za svoje prvo djelo, roman Izabrani, Zelenika je dobio pozitivne komentare kako od stručnjaka tako i od publike te nagradu za umjetničko djelo.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...