Dr. med. Ana Vidačak: Uključit ćemo pacijente u konferenciju

mr. sc. Ana Vidačak, dr. med. direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ i Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

Konferencija Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta održava se od 28. – 30. rujan 2023. godine u Hotelu Mepas, Mostar.

U programu Običnog radija mr. sc. Ana Vidačak, dr. med. direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ predstavila je detalje konferencije.

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije organizira 3. Konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem. Konferencija se odvija u dane od 28. do 30. rujna. Planirano otvaranje je 28. rujan u 17:00 sati u Hotelu Mepas. Pokrovitelj konferencije je Vlada HNŽ-a, supokrovitelj je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi naše županije. Učinkovito upravljanje u zdravstvu i put do zadovoljnog osiguranika je glavna tema konferencije. Cilj nam je da svi mi koji sudjelujemo u programu konferencije istaknuti značaj učinkovitog upravljanja u zdravstvu s ciljem podizanja razine zadovoljstav pacijenta u konačnici.“, kazala je na početku razgovora dr. med. Ana Vidačak.

Konferencija ima web stranicu na kojoj je moguće dobiti sve bitne informacije. 

Osim sudionika iz naše Županije, Federacije BiH i Reublike Srpske imat ćemo predavače iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Slovenije, Crne Gore, Engleske. Sveukupno u program će biti uključeno 40 izlagača. Prijava za pasivno sudjelovanje su još otvorene do srijede.” istaknula je Ana Vidačak, dr. med.

Kao posebnost ove konferencije i razliku od prethodne dvije direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ istaknula je: “Ova konferencija u aktivne panel rasprave uključuje i osiguranike. Imat ćemo jedan široki pogled na ovu temu. U subotu ćemo imati već neke zaključke i preporuke: Zavod će iste uputiti Vladi i Ministarstvu kao inicijativu koja ide u smjeru poboljšanja zdravstvenog sustava. Nadam se da ćemo na četvrtoj konferenciji pričati o ostvarenju tih zaključaka. Dva su glavna cilja konferencije učinkovito upravljanje u zdravstvu i zadovoljstvo osiguranika. Jedno bez drugog ne može. Cilj je da čujemo pacijente, njihova iskustva i stavove, kako doživljavaju zdravstveni sustav i koliko su zadovoljni istim. Iznimno sam sretna što ćemo to moći čuti na konferenciji.

Naš zdravstveni sustav je dobar. Ako je nekome potrebna pomoć, nijedan pacijent se neće odbiti i pružit će mu se pomoć. Ima tu prostora za unaprijeđenije. Ovo je sustav koji je živ, koji svaki dan traži da se unaprjeđuje, jer medicina napreduje, a želja čovjeka da produži svoj životni vijek je produžena.“, ističe za kraj dr. med. Ana Vidačak.

Posljednje novosti

Lađarska udruga Mostar poziva sve zainteresirane da se priključe novom sportu i novoj priči u gradu Mostaru

Lađarska udruga Mostar poziva sve ljubitelje izazova i novih...

Brano Likić predstavlja spot za pjesmu “Jesi li se umorilo srce moje”

Vrhunski glazbenik Brano Likić predstavlja spot za pjesmu "Jesi li se umorilo...

Jačanje ljudskih potencijala na Sveučilištu: Ugovori za asistente i poslijediplomande

U okviru obilježavanja Dana Sveučilišta, upriličena je svečanost dodjele...

Najbolji volonteri u 2023. godini su Maja Andrić (RH) i Mateo Marić (BiH)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, humanitarna udruga...

Pridružite nam se na Sajmu ‘Hrabro Srce’: Podržite osnaživanje žena u Mostaru

Udruženje „Žena BiH“ Mostar u partnerstvu s „Inicijativom građanki/na...

NLB Grupa poboljšala svoju ESG ocjenu

Da li se ikada pitate kakav trag biste ostavili...

Danas je Svjetski dan zemljišta – Zemljište je izvor života na Planeti

Svjetski dan zemljišta obilježava se svake godine 5. prosinca...