Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Marija Bošnjak: Inspiraciju vidim u licima ljudi

Marija Bošnjak rođena je 25.06.1998. godine. Dolazi iz Gruda (Sovići). Radi u Mostaru kao fizioterapeut s neurološkim bolesnicima. U slobodno vrijeme voli pisati i dati si slobodu u pisanju riječi.

Marija je bila gošćom Vijesti plus uživo Običnog radija i otkrila nam je detalje promocije i nastanka knjige.

Počela sam pisati i mislila sam da je to ono za daleku budućnost.  Ali očito je Bog imao plan za mene prije i knjiga je izašla prije na vidjelo. Ovo je zbirka pjesama, tj. skup od tri djela. Sastoji se od dijela Odgovori sam sebi, U potrazi za samom sobom i Život je ringršpil. Pričala sam o gubitku drage osobe, o životnim temama, o potrazi za samim sobom, pronašla sam u tome svemu sebe i poneke ljude u tom svemu.“, kazala je Marija Bošnjak na početku razgovora.  

Na pitanje zašto baš naziv “Život je emocija” Marija Bošnjak odgovara: “Napisala sam čitavu knjigu a nisam imala naslov. I sve zajedničko u svim tekstovima bila je jedna riječ a to je emocija. Pisala sam o tuzi i sreći, o nečemu što se danas izgubilo. Danas smo razasuti idealom i materijalizmom i izgubili smo ono najbitnije, kako se osjećaš i kako si danas. Jer eto bitno je da si dobro ali nitko ne bi iskreno saslušao i pitao jesi li uistinu stvarno danas dobro. Ja sjednem u kafić i popijem kavu sama i uvijek gledam u lice drugome i njegovu emociju. Zbog toga pišem, to je moja uloga i to sam prenijela u svojoj knjizi i nadam se da ću nastaviti u tom smjeru.

U petak 1. rujna u 19 sati biti će promocija knjige Život je emocija u parku crkve sv. Petra u Pavla u Sovićima. Predstavljači knjige su profesorica hrvatskog jezika Blanka Kraljević, fra Ante Marić ocjenjivač knjige, Mario Bušić organizator, te autorica Marija Bošnjak.

Cijeli razgovor Marija Bošnjak i Mihaele Milić možete poslušati na linku ispod.

Knjigu sam pisala tri godine, sve svoje tekstove što sam čitav život od kad pišem skupljala i stavila u jednu cjelinu. Zadovoljan sam kako je sve ispalo. Pisanje je došlo spontano, Božjim putem, to nije bio moj plan ali se posložilo da je tako. Onda kad vi imate svoj plan i to se razjalovi i desi se neki bolji. To se meni desilo s pisanjem i knjigom. Uz nagovor sestre otvorila sam Instagram profil quotes_bymary. To zahtjeva mnogo vremena i emocija. Danas se mi bojimo toga. Ja sam se bojala pokazati svoju emociju javno, ali sam shvatila ako ja ne pokažem svoju emociju javno kako će netko drugi. To je se ljudima svidjelo nadam se da ću nastaviti.“, kazala je Marija Bošnjak.

Inspiraciju pronalazim u licima ljudi, ponajviše kada sam sama u prirodi, u tišini osluhujem što mi dolazi u dušu i srce.“, dodala je na kraju.

Ako budeš istinski hodao i tražio, samo dobro obrati pozornost i slušaj srce. Ono će ti pokazivati smjernice kuda da ideš. – piše na slici za promociju knjige.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Real do pobjede golom Modrića

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu pobijedio Sevillu 1:0...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Prof. Mirjana Miličević: Dijalogom možemo naći zajedničko rješenje

Konferencija "Unaprjeđenje znanja u poslovanju malih biznisa" održava se...