Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Emir Prevljak: Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru je jedinstven kulturni događaj

Drugi Habitat Culture Fest na Boračkom jezeru nastavlja s misijom da Bosni i Hercegovini predstave bogato kulturno i umjetničko nasljeđe kako u našoj državi, tako i u dijaspori.

U “Vijestima plus” Običnog radija Fest je predstavio suorganizator gosp. Elmir Prevljak.

Ovo je relativno mlad festival, ideja je da naše ljude koji žive van granica Bosne i Hercegovine u jako velikom broju, da pripadnici te ekipe naprave jedno mjesto za umjetnike koji žive vani. Da napravimo nešto za domaću publiku ali i ljude izvana koji su manje popularni u našoj državi. Nadamo se da će manifestacija dobiti podršku od Županije HNŽ ali i cijele BiH. Na lokalitetu Boračko jezero imamo  veliki podij i na različitim lokacijama ćemo održati različite manifestacije od likovnih izložbi do projekcije filma i glazbe i drugo.“, kazao je Elmir Prevljak.

Cilj je približiti kreativnu industriju, prije svega mladima, učenicima i studentima, a onda i svim zainteresiranim osobama i ljubiteljima umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način želi se doprinijeti podizanju svijesti o ulozi kulture i umjetnosti, ali i znanosti i obrazovanja u razvoju bosanskohercegovačkog društva.

Ove godine Festival otvara možda trenutačno najproduktivniji konjički pjesnik, pisac i prevoditelj s impozantnim brojem književnih dijela – Goran Sarić. Publika će se imati priliku upoznati s njim i njegovim radom u srijedu, 2. kolovoza u 20:30 na Ognjištu Herzegovina Lodgesa na Boračkom jezeru.

Prošle godine smo imali više događaja koncentriranih u dva dana. Ove godine zbog logistike i zbog boravka sudionika na Boračkom jezeru smo razvukli događaj do 10.8. Ovaj festival se često i iznenada popuniti od izlagača ali za sada program je spreman.“, rekao je Emir Prevljak.

Od 3. do 10. 8. 2023. godine Herzegovina Lodges će pružiti priliku svim zainteresiranim da posjete izložbu mostarskog slikara Senada Paje Copelja. Četiri umjetnika iz Nizozemske će 9. i 10. kolovoza predstaviti svoj multimedijalni projekt AUW Music u glazbenoj, likovnoj i video formi.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...