Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

dm će podržati realizaciju 14 projekata za unapređenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena

U okviru društveno odgovorne inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra – podrška projektima za unapređenje i očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja žena, dm drogerie markt će ove godine podržati realizaciju 14 projekata, s više od 60.000 KM ukupne vrijednosti.

U okviru ovogodišnje inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, podržani će biti projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwando i sl.

Odabrani projekti su: „Artemis“ savjetovanje Miroslava Marjanović s.p. iz Istočne Ilidže s projektom „Dobrostanje kroz umjetnost“, Fondacija Laila iz Brčko distrikta s projektom „Jaka, jača, ja – Podrška majkama djece s teškoćama u razvoju“, Gimnazija Bosanska Krupa s projektom „Shinrin Yoku“, Javna ustanova Dom zdravlja Bugojno s projektom „Jačaj higijenu – Sačuvaj mentalno zdravlje!“, Javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde s projektom „Pravilna ishrana i tjelovježba kao antistres terapija“ , Omladinski klub „Dijamant“ Jajce s projektom „Zajedno prema zdravlju žena i za bolje sutra“, Omladinski klub Teslić s projektom „Creativity > Virtuality“, Taekwondo klub Cro Star Mostar s projektom „Očuvajmo žensko zdravlje uz taekwondo“, Udruga Žena poduzetnica Grada Ljubuškog s projektom „PosloŽENA“, Udruženje građana za očuvanje zdravlja Yoga centar Namaste iz Gradiške s projektom „Yoga za žene“, Udruženje Lotos – zaštita mentalnog zdravlja djece i odraslih iz Zenice s projektom „Pleti i prijateljstvo ispleti“, Udruženje Nova Vita iz Sarajeva s projektom „Jačanje ravnoteže uma i tijela kod žena“, Udruženje omladine s invaliditetom „Infopart“ Banja Luka s projektom „Smijeh je magija“, Udruženje za osobe s invaliditetom „Duga“ Tuzla s projektom „Psihološka pomoć majkama djece sa poteškoćama u razvoju“.

U fokusu naših aktivnosti ove godine je žensko zdravlje. Na stručnoj konferenciji dm ženski razgovori koja je bila posvećena temama ženskog fizičkog i mentalnog zdravlja, vidjeli smo da je interes javnosti, prvenstveno žena, ogroman. Potaknuti time, želimo podržati projekte koji će u lokalnoj zajednici dati svoj doprinos razvoju i implementaciji upravo te teme. Raduje nas što projekti imaju i održivi karakter te će realizacijom u budućnosti donijeti korist za što veći broj naših sugrađanki, izjavila je Admira Isaković, voditeljica marketinga i nabave dmBiH.

Odabrane projekte dm će podržati financiranjem usluga ili nabavkom materijala i opreme, donacijom dm proizvoda ili kombinacijom navedenih stavki, ovisno o aktivnostima koje su planirane u sklopu odabranih projekata.

Sudjelovanje u inicijativi {ZAJEDNO} za bolje sutra su imale sve organizacije, udruženja, institucije i druga registrirana pravna lica bez obzira na osnovnu djelatnost, a koja su do 4.7.2022. svoje projekte prijavili putem online formulara na platformi www.dm-zajedno.ba. Osnovni kriteriji su bili fokusiranost na očuvanje i unapređenje fizičkog i/li mentalnog zdravlja žena te poticanje i razvoj zdravijeg stila života, kao i poboljšanje kvaliteta života žena u smislu rješavanja socijalnih problema ili podizanja svijesti o problemima s kojima se žene susreću u privatnom i poslovnom životu.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...