Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Nikola Kandić: Nadamo se prijavama i iz hercegovačke regije na javni poziv

Regionalna kancelarija za suradnju mladih (RYCO) pokrenula je novi otvoreni poziv za podnošenje prijedloga projekata za organizacije civilnog društva, pod nazivom „RYCOnnecting You(th)“. Ovo je peti put da RYCO organizira Otvoreni poziv za organizacija civilnog društva u regiji u posljednjih sedam godina.

Radi se o petom otvorenom javnom pozivu koji se fokusira na dvije tematske oblasti. Jedna je izgradnja mira i pomirenja, a druga osnaživanje mladih i njihov angažman u društvu. Javni poziv je otvoren do 15.8. Ove godine namijenjen je organizacijama civilnog društva, tj. NVO. Radi se o javnom pozivu koji daje mogućnost da organizacije u razdoblju između 4 do 8 mjeseci budu podržane za aktivnosti koje bi provele u svojoj zajednici ali i u nekoj drugoj regiji. To je osnova koja treba biti u projektnom prijedlogu, znači treba sadržavati partnerstvo s nekom drugom zemljom s Balkana. Sama aplikacija se popunjava vrlo jednostavno. Pored toga planiramo i nekoliko info sesija u nekoliko bosanskohercegovačkih gradova.“, kazao je Nikola Kandić, Local Program Officer.

Ukupna financijska konstrukcija za ovaj poziv je 300.000 eura, dok je veličina grantova između minimalno 15.000 eura i maksimalno 30.000 eura. Pravo na prijavu imaju neprofitne organizacije civilnog društva, osnovane na Zapadnom Balkanu 6 (WB6): Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija, najmanje godinu dana prije pokretanja ovog poziva za podnošenje prijedloga.

Ovaj put smo stavili naglasak na male lokalne organizacije koje do sad nisu imali prilike voditi velike projekte. Želja nam je kroz ovaj grant da jačamo njihove kapacitete. Dobivanje granta od 30 000 eura, svakako pruža organizaciji priliku da zaposli više osoba, da razvija unutrašnju strukturu i pravilnike. Smatramo da je to neki viši cilj ne samo da se dobije grant nego da se organizacija osnaži da bi mogli aplicirati i za grantove drugih donatora.“, istaknuo je Nikola Kandić.

Rok za podnošenje prijava je 15. kolovoz 2023.

Više informacija o Otvorenom pozivu RYCOnnecting You(th) dostupno je na web stranici www.rycowb.org.

Najčitanije

I Todorić utemeljio stranku

Stranka Ivice Todorića "Zajedno Hrvatska" osnovana je u subotu u Zagrebu,...

Južna Karolina za Trumpa

Republikanski birači u američkoj saveznoj državi Južnoj Karolini danas...

Šemsudin ostao među Bošnjacima

Stranka "Naprijed" Šemsudina Mehmedovića danas je u Vogošći održala...

Grbin kontra Splita

Vijest da lider SDP-a Peđa Grbin, nakon druge odbijenice...

Embrij je dijete. Život počinje začećem.

Vrhovni sud u američkoj državi Alabami presudio je u...

Bayer juriša k tituli

Nogometaši Bayer-a pred svojim su navijačima u Leverkusenu svladali...

Amina Kotlo: Mladi osobno ćete rasti uz neformalno obrazovanje

BEST Mostar je apolitička, neprofitna, nevladina organizacija studenata tehnike...

Košarkaši BiH pobjedili Cipar

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Nikoziji u...