Dvije godine projekta „Misli o prirodi!“ bit će obilježeno velikom Godišnjom konferencijom 25. i 26. 8. u Sarajevu

Devet Eko HUBova, deset inicijativa za društvenu odgovornost tvrtki, 11 zagovaračkih mreža, te desetine aktivnosti prema mladima, novinarima i novinarkama, školama… samo su neke od tema velike Godišnje konferencije „Misli o prirodi!“ na kojoj će Centar za promociju civilnog društva predstaviti dosadašnja postignuća u okviru ovog projekta.

Godišnja konferencija, kojom ćemo obilježiti dvije godine projekta „Misli o prirodi!“, bit će održana u Hotelu „Hills“ u Sarajevu 25. i 26. kolovoza. Prvi dan s početkom u 10:00 sati kada su predviđene uvodne riječi.

Medijima će se kao predstavnica donatora projekta obratiti ambasadorica Švedske u BiH Johanna Strömquist, direktorica CPCD-a Aida Daguda, projektna menadžerica Dajana Cvjetković, te kao predstavnik korisnika projekta koordinator Eko HUBa Maglaj Davor Šupuković.

Ukupno 40 sudionika i sudionica, od kojih su svi na određen način doprinijeli implementaciji projekta „Misli o prirodi!“, aktivisti i aktivistice za zaštitu okoliša na terenu, u sklopu osam predviđenih panela, govorit će o rezultatima postignutim u okviru različitih segmenata projekta.

Tako će jedan panel okupiti predstavnike nekih od ukupno devet Eko HUBova koji će govoriti o onome što su svojim aktivnostima na području ukupno 41 općine postigli od osnivanja početkom 2020. godine. Po jedan panel bit će posvećen i inicijativama za društvenu odgovornost tvrtki, zagovaračkim mrežama te medijskim projektima, uključujući okončane kao i one koji su još uvijek aktivni – ukupno njih 31.

O rezultatima koje je postiglo 37 javnih osnovnih i srednjih škola, posebno na jačanju svijesti o zaštiti okoliša kod djece, u okviru programa Eko škole, kao i budućem aktiviranju teme zaštite okoliša u školama, govorit će se na panelu drugog dana konferencije. Poseban panel okupit će mlade koji su sudjelovali u projektnim aktivnostima usmjerenim na njih, kao i sudionici/ce kampanje „Ja sadim, a ti?“.

Na konferenciji će biti dodijeljene i nagrade „Eko novinar/ka“ za najbolji medijski tekst, audio/video prilog te fotografiju na temu zaštite okoliša u prošlom razdoblju, kao i nagrade pobjednicima/ama video izazova za mlade „Ljetni eko kamp“, te nagrada za najljepši mini vrt u okviru kampanje „Ja sadim, a ti?“.

Konferencija će osim samih sudionika i sudionica projekta ugostiti i predstavnike/ce institucija koje se bave zaštitom okoliša, kao i drugih zainteresiranih strana.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije