Dodatna projekcija ˝Deset u pola˝ na Sarajevo Film Festivalu u Mostaru

Zbog velike potražnje karte više za film bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, održat će se dodatna projekcija u Cineplexx kino dvorani u četvrtak, 19.8. u 21:00 sat.

Napominjemo, karte za filmove je moguće kupiti od 14:00 do 20:30 sati u Cineplexxu. Cijena ulaznice je 7,00 KM, a karte se mogu kupiti i online na tickets.sff.ba/screenings .

Uz dodatnu projekciju filma Danisa Tanovića u srijedu, 18.8. na programu je film “Jahači pravde” Andersa Thomasa Jensena u kojem jednu od glavnih uloga tumači Mads Mikkelsen, dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala (2020.), 19.8. u 21:30 sati film “Junak”, novi film Asghara Farhadija, dobitnik Grand Prixa na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Zadnju večer festivala, 20.8., ne propustite pogledati film redatelja Dragana Bjelogrlića ˝Toma˝, impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umjetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. koji govori o životu pjevača Tome Zdravkovića.

Festival će se održati u Mostaru na trgu Tržnog centra Plaza, a svi filmovi na otvorenom počinju u 21:30 sati.  U slučaju kiše projekcije se premještaju u dvorane Cineplexx Plaze.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije