Čapljinski školarci dobivaju besplatne udžbenike

Da je obrazovanje iznimno bitno ova lokalna vlast pokazala je u više primjera. Hvale vrijedan primjer je svakako pomoć roditeljima koji upisuju djecu u školu.

Grad Čapljina kojeg predvodi gradonačelnik dr. Smiljan Vidić ove godine izdvaja značajna sredstva za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te će tako svako dijete dobiti besplatne udžbenike.

Svako dijete koje se upiše u osnovne i srednju školu na području Grada Čapljine besplatno će dobiti nove udžbenike za nadolazeću školsku godinu, odnosno financijsku potporu od 100,00 KM za kupnju udžbenika i školskog pribora.

Kada govorimo o knjigama, bilježnicama, školskoj torbi, priboru i odjeći za novu školsku godinu, prostom računicom dolazi se do zaključka da za opremanje jednog školarca roditeljima treba pola prosječne plaće ili oko 400 KM. Ako k tomu imaju dvoje djece, zaključak je i više nego jasan.

Gradska uprava Čapljine će na ovaj način olakšati roditeljima visoke troškove koji su potrebni da bi svoje školarce poslali u školske klupe. Podsjetimo, na području Grada Čapljine djeluju tri osnovne škole: O.Š Vladimira Pavlovića u Čapljini, O.Š Čapljina i O.Š Lipanjske zore u Višićima, i jedna Srednja škola.

Pozivamo sve roditelje da u tajništvo škole dostave potvrdu banke o transakcijskom broju računa, a ukoliko roditelji imaju više djece istu je dovoljno kopirati u više primjeraka te na potvrdi naznačiti ime i prezime djeteta.

Rok za dostavu potvrde je od 30. kolovoza do 10. rujna od 08:00 do 13:00 sati.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije